΄Βήματα στον Έβρο” – Έκθεση Ζωγραφικής – Αγιογραφίας του καλλιτέχνη Στράτου Ιωαννίδη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη

΄Βήματα στον Έβρο” είναι ο τίτλος της Έκθεση Ζωγραφικής – Αγιογραφίας του καλλιτέχνη Στράτου Ιωαννίδη η οποία φιλοξενείται στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. Εμπνευσμένος από δέντρα, λιβάδια, βουνά, θάλασσα και ουρανό, ο καλλιτέχνης μας ταξιδεύει στον Έβρο απεικονίζοντας τοπία ζωντανά. Ο καλλιτέχνης καταφέρνει με την έντονη χρωματική του παλέτα να αιχμαλωτίσει αυτές τις ομορφιές, να ενισχύσει τις μνήμες που όλοι έχουμε αποκτήσει κάνοντας κάποια βήματα στον Έβρο.
Παράλληλα, ο Ευστράτιος Ιωαννίδης, αναφέρθηκε και στα έργα αγιογραφίας που έχει δημιουργήσει, καθώς και στις δυσκολίες αλλά και τις ιδιαιτερότητες της τέχνης της αγιογραφίας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ” ο αγιογράφος μπορεί να ζωγραφίσει, ενώ ο ζωγράφος δεν μπορεί πάντα να αγιογραφήσει” . Η έκθεση πραγματοποιείται στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου.