Επίσκεψη του νέου Πρόξενου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Alexander Shcherbacov, προκειμένου να επισκεφτεί το Δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη. Στην συνάντηση, στην οποία παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνέχιση της της συνεργασίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία έξι χρόνια με την αδελφοποίηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αγ. Πετρούπολης, προκειμένου να διατηρηθούν τα οφέλη και για τις δύο πλευρές. Θέματα όπως η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για τη δημιουργία Επίτιμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη, η δημιουργία υποκαταστήματος ρωσικής τράπεζας, η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Αγ. Πετρούπολης, η υλοποίηση της υπόσχεσης από ρωσικής πλευράς για την κατασκευή της εκκλησίας του Αγ. Βλαδίμηρου στην Αλεξανδρούπολη και η ενίσχυση του θεσμού της φιλοξενίας Ρώσων μαθητών στις κατασκηνώσεις της Ν. Μάκρης.
Ο Ευάγγελος. Λαμπάκης ενημέρωσε, τον Γενικό Πρόξενο για τις προοπτικές ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης μέσω της δημιουργίας σταθμού υγροποιημένου αερίου LNG, τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου και την υλοποίηση της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς, στοιχεία που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος. Απο τη μεριά του, ο Μητροπολίτης Άνθιμος, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την γνώση και ενημέρωση του νέου Πρόξενου στα θέματα της συνεργασίας των δύο πλευρών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας αυτής.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος συνόδευσαν τον Γενικό Πρόξενο στο χώρο όπου πρόκειται να τοποθετηθεί η ξύλινη εκκλησία του Αγ. Βλαδίμηρου και μετέπειτα να χτιστεί η μεγάλη ομώνυμη εκκλησία ρωσικής τεχνοτροπίας. Ακολούθως επισκέφτηκαν τον Ι. Μ. Ναό του Αγ. Νικολάου και το μνημείο των Ρώσων πεσόντων στρατιωτών όπου κατέθεσαν λουλούδια.