Ε. Λαμπάκης: “Ανοσιούργημα η κατάργηση του Διδασκαλείου και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των μειονοτικών σχολείων στο ΑΠΘ”

Ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο “σκούπα” και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μέσα στο πολυνομοσχέδιο και η τροπολογία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλου, Α. Λοβέρδου και Αχμέτ Ιλχάν, η οποία αφορα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των μειονοτικών σχολείων από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σύμφωνα με την οποία πλέον δίνεται η δυνατότητα στο ΑΠΘ, να είναι ο βασικός πυλώνας εκπαίδευσης των δασκάλων που στην συνέχεια θα μπορούν να διοριστούν στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία της Θράκης. Το θέμα, το οποίο απασχόλησε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τη μεριά του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, όσο και από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, να κάνει λόγο για ένα ανοσιούργημα, το οποίο όπως είπε, αποτελεί εθνική ζημιά.
“Η μετακίνηση της δομής αυτής από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη είναι απαράδεκτη, αφενός γιατί έγινε αυθαίρετα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δημοκρίτειου, και αφετέρου, γιατί κανείς δεν επιθυμεί μουσουλμάνοι αδελφοί μας, να φεύγουν από τον τόπο τους, ενώ εδώ εμείς ζητάμε να έρχονται, και να δυναμώνουμε τις πληθυσμιακές τάξεις”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, για να τονίσει ότι όταν το Πανεπιστήμιο υποχωρεί, η Θρακική κοινωνία υποχωρεί, κατά μία πληθυσμιακή ομάδα, πρόκειται για εθνικό πλήγμα.