Μελέτη για να διατηρηθεί το 12% ετοιμάζουν τα Επιμελητήρια ΑΜΘ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη η μελέτη έχει δυο σκέλη. Το πρώτο το οποίο είναι έτοιμο, αφορά το 12% και τον τρόπο που μπορεί να συμψηφιστεί με τις οφειλές των επιχειρήσεων. Μέχρι και το 2010 ,όπως είπε «για την ΑΜΘ οι οφειλές ήταν συνολικά 300 εκ ευρώ. Αυτά τα χρήματα ζητάμε να συμψηφιστούν με τις τρέχουσες εισφορές είτε στο δημόσιο, είτε στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς έχουν βρεθεί κάποιοι νόμοι,» και εξήγησε πως μπορεί να το κάνει αυτό το υπουργείο οικονομικών ώστε να είναι σύννομο και στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να δώσει και μια οικονομική ρευστότητα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που είναι οι επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το δεύτερο σκέλος το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου θα αφορά ένα υπουργικό διάταγμα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων .
«Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να συνεχιστεί αυτό το αναπτυξιακό κίνητρο και να μην γίνει διακοπή για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ ,» σχολίασε ο κ. Τοψίδης και τόνισε πως «η χώρα μας θα πρέπει να δώσει χρήματα στην εργασία και όχι στην ανεργία.»