Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο φετινό “Let’s do it Greece”

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρέθηκαν σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», κατά την Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας. Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε ρεκόρ, με συμμετοχή και υποστήριξη περισσότεροι από 3.300 φορείς σε όλη την Ελλάδα με 1445 σημεία δράσεων. Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση του Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης. Στόχος της δράσης η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των παρευρισκομένων σε διαδικασίες συλλογής απορριμμάτων για ανακύκλωση. Στον πλατανότοπο του Μαϊστρου, μικροί και μεγάλοι, με σύμμαχο τον καλό καιρό, συμμετείχαν σε αυτήν την “γιορτή” και απέδειξαν εμπράκτως, την αγάπη τους για το περιβάλλον.
Ταυτόχρονα εκτός των περιβαλλοντικών δράσεωνδημιουργήθηκαν και σημεία αναγνωστικών εμψυχώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε την έναρξη και το χωρισμό ομάδων, τη συλλογή απορριμμάτων, τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις και «Το δέντρο της Γής» με μουσική από τοπική μπάντα. Το σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων ανέλαβε η Έφη Ανδρεάδου, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών σχεδιασμών και υλοποιήσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.
Φυσικά, από το Let’s do it Greece δε θα μπορούσαν να λείπουν, οι Πρόσκοποι, οι οποίοι προχώρησαν σε συλλογή απορριμμάτων και καθαρισμό, της παραλίας της Αλεξανδρούπολης, του Πάρκου Προσκόπων και των γύρω χώρων.