Παγώνει το υπουργείο Υποδομών όλα τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια – Μεταξύ αυτών και της Αλεξανδρούπολης

Παγώνει το υπουργείο Υποδομών όλα τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, εάν δεν ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει προσλάβει συμβούλους για να εκπονήσουν μελέτη για την βιωσιμότητά τους, προκειμένου όταν αυτά περιέλθουν στο νέο υπερταμείο, να έχει αξιολογηθεί ποια μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά και ποια όχι. Στα αεροδρόμια αυτά συγκαταλέγονται η Αλεξανδρούπολη, ο Άραξος, η Αστυπάλαια, η Χίος, η Ικαρία, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελόριζο, η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Κύθηρα, η Λέρος, η Λήμνος, η Μήλος, η Ν. Αγχίαλος, η Νάξος, η Πάρος, η Σητεία, η Σκύρος και η Σύρος. Τα αεροδρόμια αυτά λειτουργεί σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Σε κάποια από αυτά όπως είναι για παράδειγμα το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έχουν δρομολογηθεί μελέτες, που στόχος τους είναι όχι μόνο να αναδειχθεί το επιχειρησιακό κομμάτι του αεροδρομίου αλλά να αναδειχθεί με βάση τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής, δήλωσε ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης . Πρόκειται για μία πολύ θετική απόφαση γιατί μπορεί να δώσει κίνητρο τόσο στην ιδιωτική πρωτοβουλία όσο και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση να πάρουν αποφάσεις που θα αναδείξουν το αεροπορικό έργο αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.