Συνέντευξη Τύπου της ΛΑ.Ε. για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα

Το πρόγραμμα για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα, παρουσίασαν τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας Έβρου, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Αυτό που επεσήμαναν τα μέλη της ΛΑ.Ε. είναι πως αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός λαός βιώνει μία δύσκολη κατάσταση με τεράστια καθημερινά προβλήματα, αποτέλεσμα των συνεχόμενων μνημονίων, και πλέον είναι καιρός, με προσοχή να αναδειχθεί αυτή η πρόταση, για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, και την έξοδο από την κρίση.
Παρών στη Συνέντευξη Τύπου ήταν και ο τέως Βουλευτής Καβάλας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. Ηλίας Ιωαννίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι πλέον απαραίτητο η χώρα να περάσει σε εθνικό νόμισμα, καθώς όπως τόνισε, καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τις πολιτικές που έχει αποφασίσει όταν δεν υπάρχει νομισματική κυριαρχία. Μάλιστα, όσον αφορά στην ισοτιμία του “νέου” εθνικού νομίσματος έναντι του ευρώ , αυτή μπορεί και πρέπει να καθοριστεί στο 1 προς 1, δηλαδή ένα ευρώ να ισούται με ένα εθνικό νόμισμα.
Από τη μεριά του, το μέλος της Λαϊκής Ενότητας, Λεωνίδας Χέλης προσπάθησε να εξηγήσει ποια θα είναι η επόμενη μέρα, και το μέλλον, μετά την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, απαντώντας παράλληλα στις δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα σύμφωνα με τις οποίες, θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα εάν επιστρέψουμε στη δραχμή. “Καλό θα ήταν ο κ. Στουρνάρας, να προσέχει γιατί μάλλον θα συλληφθεί εντός συνόρων, για όλα αυτά που έχει κάνει, για τα τεράστια σκάνδαλα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για τον βρωμικό και παρακρατικό ρόλο που έπαιξε το καλοκαίρι του 2015” τόνισε.