55 χρόνια λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείο Νέας Χηλής

Ένα μουσείο, πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα βρίσκεται στη Χηλή της Αλεξανδρούπολης. Το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Χηλής, το παλαιότερο από όλα τα Μουσεία της περιοχής, με εκατοντάδες εκθέματα, το οποίο λειτουργεί από το 1962, με το μεράκι και τις προσπάθειες του ιεροδιδασκάλου Γιώργου Κομνίδη. Όπως ο ίδιος εξηγεί το Μουσείο ξεκίνησε για μαθήματα σε παιδιά, στη συνέχεια όμως, και καθώς περνούσαν τα χρόνια, εμπλουτιζόταν με εκθέματα τα οποία συγκέντρωνε ο ίδιος, με πολύ κόπο και προσπάθεια.
Ο επισκέπτης του Λαογραφικού Μουσείου της Νέας Χηλής, πραγματικά θα εντυπωσιαστεί από τα εκθέματα: Λαογραφικά αντικείμενα όπως αργαλειοί, ντουκάνες, άροτρα, ταριχευμένα ζώα, πτηνά, ερπετά του Θρακικού χώρου και όχι μόνο, συλλογές εντόμων, μεταλλευμάτων, ανθρώπινα μέλη και έμβρυα και πολλά άλλα, όλα πραγματικά εντυπωσιακά. Κατά το παρελθόν το Μουσείο είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και μάλιστα, τον Γεώργιο Κομνίδη έχουν τιμήσει κατά καιρούς το υπουργείο Πολιτισμού, η Ακαδημία Αθηνών, και άλλοι φορείς και σύλλογοι εκτός Έβρου.
Παρά τα 84 του χρόνια, ο Ιεροδιδάσκαλος Γιώργος Κομνίδης δεν τα παρατά και συνεχίζει την προσπάθεια του για την ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής. Και μάλιστα, κάθε χρόνο, στις 18 Μαίου, Παγκόσμια ημέρα Μουσείων, ετοιμάζει και μια μικρή γιορτή, για τους φίλους και επισκέπτες του Μουσείου.